Semnarea Memorandum-ului de cooperare în domeniul activităților muzeale și de patrimoniu între Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus

De 31/08/2017Evenimente

Suntem onorați să anunțăm că luni, 4 septembrie, ora 14.30, la sediul Muzeului Național de Istorie a României din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, se va desfășura un eveniment important- semnarea Memorandum-ului de cooperare între Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus.

În cadrul evenimentului, va avea loc, de asemenea, vernisajul expozițiilor: „Belarus și belarușii” și „Belarusul modern”, organizate de către Muzeul Național de Istorie al Republicii Belarus la Muzeul Național de Istorie a României.

Muzeul Național de Istorie a României a pus bazele, la începutul acestui an, relațiilor de colaborare culturală cu Ambasada Republicii Belarus în România.

În urma discuțiilor purtate de către domnul dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României, cu Excelența Sa, Domnul Ambasador Andrei M. Grinkevich, au fost inițiate contacte cu conducerea Muzeului Național de Istorie al Republicii Belarus, stabilindu-se proiecte concrete de cooperare muzeală, rezultând astfel, semnarea Memorandumului de Cooperare în domeniul activităților muzeale și de patrimoniu, precum și deschiderea celor două expoziții mai sus menționate.

La eveniment vor participa înalți oficiali din Republica Belarus și din România, precum Domnul Vasil Cernik, Ministru adjunct al Culturii din Republica Belarus, Domnul Aleh Ryzhkou, Director al Muzeului Național de Istorie al Republicii Belarus, Excelența Sa, Domnul Andrei Grinkevich, Ambasador al Republicii Belarus în România, Domnul Lucian Romașcanu, Ministru al Culturii și Identității Naționale din România, Domnul Alexandru Oprean, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale din România, Doamna Mirela Carmen Grecu, Director al Direcției Diplomație Publică, Culturală și Științifică din cadrul Ministerului Afacerilor Externe din România.

Cu această ocazie vă invităm să vă alăturați înalților oaspeți ai Muzeului Național de Istorie a României la acest eveniment deosebit de important.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vară)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România