Noaptea Muzeelor la MNIR – 19 mai 2018

De 15/05/2018Evenimente

Cu prilejul Nopții Muzeelor care va avea loc sâmbătă, 19 mai a.c., Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) își deschide porțile pentru a primi vizitatorii numeroși, pe care-i așteaptă cu ateliere educative și de creație, momente de reconstituire istorică și militară, un concert extraordinar și o vânătoare virtuală de simboluri strămoșești.

Așadar, sâmbătă, 19 mai 2018, muzeul va avea un orar de vizitare diurn, cu plată şi unul nocturn, gratuit:

 • Programul de vizitare diurn (cu plată) este cuprins între orele 10:00 și 18:00 (ultimul acces este permis la ora 17:15). Accesul în expoziții se realizează prin intrarea din Calea Victoriei 12, pe baza achiziționării biletului de intrare. În acest interval orar pot fi vizitate expozițiile permanente „Tezaurul Istoric”, „Lapidarium”, „Copia Columnei lui Traian” și expozițiile temporare „România în Marele Război”, „Mărăști, Mărășești, Oituz”, „Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie”, „Basarabia – 100 de ani de la Unirea cu România”.
 • Programul de vizitare nocturn (gratuit) este cuprins între orele 18:00 și 01:00 (ultimul acces este permis la ora 00:15). Accesul pe bază de bilet gratuit se realizează prin curtea interioară a muzeului situată în Strada Poștei. În acest interval orar vor fi accesibile publicului expozițiile permanente „Tezaurul Istoric”, „Lapidarium” și „Copia Columnei lui Traian”.

Noaptea Muzeelor începe cu atelierul educativ și de creație „Simboluri străvechi”, susținut de educatorii muzeali și desenatorii artistici ai muzeului, ce se va desfășura între 18:30 și 20:30, în spațiul expoziției „Copia Columnei lui Traian”.

Momentele de reconstituire istorico-militară vor avea loc pe Strada Poștei, astfel:

 • 19:00 – 19:30, respectiv 20:30 – 21:00 – Asociația „Terra Dacica Aeterna”: prezentare armament și echipament antic, tactici și demonstrații de luptă antice între daci și romani;
 • 20:00 – 20:30, respectiv 21:30 – 22:00 – Asociația „Tradiţia Militară” și Asociația „Deutsches Freikorps”: demonstraţie de mânuiri de arme, depunere de jurământ, prezentarea drapelului şi a ţinutelor militare aflate în dotarea Armatei Române în perioada Primului Război Mondial.

Programul de divertisment se va încheia cu un concert extraordinar susținut de Ansamblul Imago Mundi – „Isvor” – ce reunește piese dedicate lui Dimitrie Cantemir, George Enescu și Constantin Brâncuși. Spectacolul, ce va conține proiecții foto și video mixate în timp real, va avea loc în intervalul orar 22:30 – 23:30.

Muzeul își va închide porțile la ora 01:00, ultimul acces fiind permis la ora 00:15.

A doua zi, duminică, 20 mai 2018, muzeul este deschis conform orarului obișnuit de vizitare (10:00 – 18:00; casa de bilete se închide la 17:15).

 

REGULI DE ACCES LA EVENIMENTUL NOAPTEA MUZEELOR/ACCESS RULES AT THE NIGHT OF THE MUSEUMS EVENT

 

INTERZIS ACCESUL CU/NOT ALLOWED:

 •  ARME DE FOC/FIRE ARMS
 • ARME CU AER COMPRIMAT/AIR GUNS
 • ARME ALBE/WHITE WEAPONS
 • MUNIȚIE/AMMUNITIONS
 • SUBSTANȚE CHIMICE ȘI TOXICE/CHEMICAL AND TOXIC SUBSTANCES
 • BAGAJE VOLUMINOASE/LARGE LUGGAGES
 • UMBRELE TIP BASTON/CANE HANDLE UMBRELLAS
 • ANIMALE DE COMPANIE/PETS
 • MÂNCARE/FOOD
 • BĂUTURI ALCOOLICE, BĂUTURI RĂCORITOARE, CAFEA/ALCOHOLIC DRINKS, JUICES, COFFEE
 • ECHIPAMENTE ȘI ARTICOLE SPORTIVE (BICICLETE, TROTINETE, ROLE, SKATEBOARD ETC.)/SPORTS EQUIPMENT AND ITEMS (BIKES, SCOOTERS, ROLLERBLADES, SKATEBOARDS ETC.)

 ***

         Parcați autoturismele numai în locurile permise și nu blocați căile de acces pentru intervenția pompierilor sau hidranții de incendiu din vecinătatea muzeului. Dacă nu aveți certitudinea că ați parcat corect, mergeți și verificați!

         Nu vă înghesuiți în muzeu, așteptați calm să intrați în spațiile de expunere, respectați întocmai circuitul de vizitare stabilit pentru eveniment și îndrumările personalului care asigură ghidajul.

         Supravegheați permanent copiii mici, nu-i lăsați singuri la toaletă ori să se joace la instalațiile utilitare ale clădirii și păstrați-vă calmul în cazul unor situații neprevăzute (de exemplu, întreruperea alimentării cu energie electrică a iluminatului). Nu uitați că telefonul dumneavoastră mobil are și lanternă, folosiți-o!

         În muzeu fumatul este interzis!

         În cazul în care sesizați o sursă de incendiu, producerea unui incendiu sau a altui eveniment deosebit în spațiile vizitate, anunțați imediat personalul muzeului!

         În situația utilizării toaletelor, asigurați-vă că ați închis robinetele de alimentare cu apă!

 

VĂ MULȚUMIM!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00
(program de iarnă)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România