MNIR susține campania „Ora Pământului”

De 22/03/2017Evenimente

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) se alătură și în acest an campaniei Ora Pământului, iniţiată şi coordonată de WWF-România (World Wide Fund for Nature) ce se desfășoară sâmbătă, 25 martie 2017, în intervalul orar 20:30 – 21:30, sub sloganul Dăruiește naturii din energia ta!

MNIR va întrerupe curentul electric timp de o oră, cu excepția sistemelor de monitorizare pentru a nu fi afectată securitatea.

Potrivit site-ului Ora Pământului, la 10 ani de la prima ediție Ora Pământului (Earth Hour), cea mai mare mișcare de mediu din istorie este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Timp de o oră, oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schimbărilor climatice. Într-o perioadă în care umanitatea modelează schimbările de pe Pământ – perioadă denumită de cercetatori Antropocen – nu mai este nicio îndoială că rolul fiecăruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine.

Întemeiat cu peste patru decenii în urmă, Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) este una dintre cele mai importante instituţii publice de cultură ale ţării, fiind deţinătorul unora dintre cele mai valoroase bunuri istorico-arheologice şi numismatice din patrimoniul cultural naţional. Misiunea muzeului este axată pe cercetarea, protejarea şi punerea în valoare a moştenirii noastre istorice, ca parte a patrimoniului umanităţii.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00
(program de iarnă)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România