MNIR participă la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ediţia 2018

De 24/05/2018Evenimente

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) participă în calitate de expozant la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în perioada 30 mai – 3 iunie 2018, la Romexpo.

 La standul muzeului aflat în Pavilionul B2, se găsesc peste 70 de titluri ale publicaţiilor proprii precum anuare, cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecție sau de expoziție.

Printre noutățile editoriale cu care se prezintă muzeul la Bookfest în acest an, se numără cataloagele de colecție Biserici și mănăstiri din România (din seria Imago Romaniae), Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României (2017), Catalogul colecției de cahle și ceramică decorativă din Muzeul Național de Istorie a României, Glorie și artă, vol. I – Medalii și decorații britanice din colecția Muzeului Național de Istorie a României, Unelte și ustensile din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României – Civilizația geto-dacică (II), precum și cataloage de expoziție cum sunt Ștefan cel Mare. Din istorie în veșnicie, Basarabia – 100 de ani de la unirea cu România, Ghidul expoziției Aurul și argintul antic al României, Mărăști, Mărășești, Oituz (1917-2017), FELIX TERRA – Istorie și artă ecleziastică în Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Sarmizegetusa – începuturile Daciei romane, Independența României. 1877 – 2017. De actualitate sunt și publicațiile Muzeul Național (volumul XXIX), Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon. Caligrafiat și miniat la mănăstirea Putna în 1502, din porunca lui Ștefan cel Mare (ediție anastatică).

Publicațiile sunt, de asemenea, accesibile atât la magazinul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, cât și online: http://shop.mnir.ro/

_____________________________________________________________________________

Păstrând tradiția anilor trecuți, Bookfest va avea și în acest an un Invitat de Onoare prestigios, Statele Unite ale Americii. Astfel, iubitorii de literatură vor putea vor putea vizita standul Invitatului de Onoare, unde vor avea loc lansări de carte, dezbateri și întâlniri cu personalități ale vieții culturale și literare americane  și românești. Președintele României Klaus-Werner Iohanis a acordat pentru al treilea an consecutiv, Înaltul Patronaj pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest, o recunoaștere a standardelor de organizare și desfășurare ale celui mai important salon de carte din România.

Publicatii_MNIR_la_Bookfest_2018

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vară)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România