În memoria doamnei Katiușa Pârvan

De 29/01/2018Anunturi

Muzeul Național de Istorie a României anunță cu regret trecerea la cele veșnice a  fostei noastre colege, doamna Katiușa Pârvan.

A fost unul dintre cei mai longevivi specialiști ai muzeului, desfășurându-și activitatea în cadrul Cabinetului Numismatic, fiind specializată în numismatică medievală românească și medalistică.

Fiind preocupată de cercetarea emisiunilor monetare ale Moldovei și Țării Românești, a publicat numeroase articole și studii în literatura de specialitate, precum Cercetări Numismatice și Studii și Cercetări Numismatice.

A participat la organizarea multor expoziții excepționale, dintre care s-a remarcat seria Onoarea Națiunilor, expoziții care s-au transformat în cataloage deosebite care valorifică colecția de medalii, ordine și decorații românești și străine din colecția Muzeului Național de Istorie a României.

A fost  o persoană de o înaltă calitate umană și devotament, apreciată şi îndrăgită de către noi toţi, a cărei pierdere ne marchează profund.

Generoasă, Katiușa Pârvan a transmis pasiunea pentru numismatică tinerei generații de specialiști din cadrul MNIR, având un rol important în formarea acesteia.

Dispariția ei lasă un mare gol în sufletele colegilor și în lumea numismaticii românești.

Va fi de-a pururi vie în sufletele și în amintirea noastră.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Înmormântarea va avea loc mâine, 30 ianuarie 2018, ora 12.00, la Cimitirul Străulești 2.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vară)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România