Finisajul proiectului expozițional „Aurul și argintul antic al României”

De 22/02/2018Evenimente

Turneul prin țară al expoziției „Aurul și argintul antic al României” se va încheia duminică 25 februarie 2018, la Muzeul de Istorie din Târgoviște – Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească”!

Sâmbătă, 24 februarie, programul de vizitare al muzeului dâmbovițean se va prelungi până la orele 22:00, iar duminică, 25 februarie, până la 20:00. Accesul este gratuit sâmbătă, începând cu ora 17.00, iar duminică, întreaga zi!

Acest eveniment reprezintă o șansă unică de a admira o multitudine de obiecte de patrimoniu ce fac parte din categoria Tezaur, cuprinse într-o singură expoziție. „Aurul și argintul antic al României” reunește peste o mie de piese arheologice reprezentative, lucrate din aur şi argint, descoperite pe teritoriul României.

Muzeul Naţional de Istorie a României, în colaborare cu peste 32 de muzee de profil din întreaga ţară, printre care se numără și Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște, a demarat acest proiect expoziţional în decembrie 2013 și, până în prezent, expoziţia a fost itinerată la Timişoara, Oradea, Satu-Mare, Sibiu, Cluj-Napoca, Târgu Mureş, Alba Iulia, Buzău, Craiova, Iaşi, Constanţa, Piatra Neamţ, Suceava, Bârlad, Galați, Târgoviște. Expoziția a fost prezentată, pentru prima dată în afara granițelor țării, la Debrecen, în Ungaria, în 2017.

Mulțumim, pe această cale, tuturor partenerilor, colegilor, colaboratorilor și vizitatorilor acestui proiect de excepție!

 

        

 

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vară)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România