Dan Dimăncescu, Consul Onorific al României la Boston, lansează la Muzeul Național de Istorie a României, cartea de memorii a tatălui său, Dimitri D. Dimăncescu, erou în Primul Război Mondial și diplomat

De 08/12/2017Evenimente

Volumul „Călător fără hartă. Memoriile lui Dimitri D. Dimăncescu” va fi lansat marți, 12 decembrie 2017, începând cu ora 17:30, la Muzeul Național de Istorie a României, în prezența: ES Dl. Paul Brummell, Ambasador al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, ES Dl. Hans Klemm, Ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Dl. Dan Dimăncescu, Consul Onorific al României la Boston, Dl. Augustin Lazăr, Procuror General al României, Dl. dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, Manager al Muzeului Național de Istorie a României.

Cu această ocazie va fi prezentat filmul documentar „Colina 789: ultima redută”, realizat de Nicholas Dimăncescu (Kogainon Film), nepotul eroului din Primul Război Mondial și diplomatului Dimitri D. Dimăncescu.

Accesul la eveniment este permis în limita locurilor disponibile și se face prin intrarea din Strada Poștei, et. II, Sala Mihai Viteazul.

„Dimitri D. Dimăncescu este un român ilustrativ pentru o astfel de epopee: cu o viață cuprinzătoare cât un secol de istorie românească, trăind din plin schimbările de regim aferente, eroul nostru a început prin a fi un nepot iubit al unui bunic matern (care luptase în Războiul Crimeii!), s-a apropiat de maturitate prin a fi liceanul-fondator al mișcării de cercetași din România (1913), a continuat prin a lupta ca voluntar din prima noastră zi a Marelui Război (15 august 1916), prin a fi apoi student în S.U.A. (pe când știa doar câteva cuvinte în engleză!), absolvent inginer (în 1922) ajuns diplomat român la Washington dintr-o (altă) întâmplare, rămas în tot acest timp prieten cu prințul, ulterior regele, Carol al II-lea, implicat apoi în promovarea turismului, ba chiar și a cinematografiei naționale, numit în anii ʼ30 consul în California și mai apoi diplomat la Londra etc. ‒ povestea acestui personaj are cursivitatea unui roman de aventuri și răsturnările de situație ale unui film de Hollywood, în care eroul este mereu plin de farmec… și de autoironie. Mai rar mi-a fost dat, în ultimii ani, să citesc o biografie atât de interesantă ‒ și de bine scrisă. Zeci, sute de detalii inedite despre familia regală a României, despre oamenii politici ai României Mari, despre istoria noastră contemporană. O carte fascinantă, despre un personaj pe măsură ‒ se pare că ursitoarele sale, la naștere, au fost într-o dispoziție de excepție! Editorul volumului, Dan Dimăncescu, ne oferă un festin de informație, umor și Istorie trăită pe viu de propriul său tată. A se degusta fără moderație!” – Adrian Cioroianu, ambasador al României la UNESCO

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 09:00 – 17:00
(program de iarnă)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România