Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Program : Luni – Marți : închis - Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00 - Casa de Bilete se închide la: 17:15

 
 

Atelier internaţional cu tema „Peisajul şi patrimoniul rural”

  • 20/09/2007
  • Timp citire: 2 Min

În perioada 22-23 septembrie 2007, Consiliul Judeţean Ialomiţa, împreună cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor şi Muzeul Judeţean Ialomiţa, vor organiza un atelier internaţional cu tema „Peisajul şi patrimoniul rural – Borduşani – oameni, istorie, natură. O incursiune în istoria Dunării”.

Acest eveniment este concretizarea muncii de ani a colectivului de cercetători de la Muzeul Judeţean, fiind inclus în cadrul manifestărilor celei de-a şasea reuniuni a grupurilor de lucru pentru implementarea Convenţiei Europene a Peisajului, acţiune de marcă în agenda Consiliului Europei, care se desfăşoară la Sibiu, în perioada 19-22 septembrie şi la care participă peste 250 de experţi şi reprezentanţi ai statelor europene membre ale Consiliului Europei şi aproximativ 50 de experţi ai instituţiilor româneşti. 

Atelierul internaţional organizat în Ialomiţa reprezintă un bun prilej de prezentare a specificului florei, faunei, arheologiei, peisajului, tipologiilor constructive şi tradiţiilor meşteşugăreşti, dar şi de promovare a turismului cultural în zonă. 

Manifestările includ vizitarea monumentelor de la Oraşul de Floci şi Popina Borduşani, obiective arheologice şi turistice importante, care fac parte din patrimoniul cultural naţional. Participarea reprezentanţilor instituţiilor europene şi naţionale la acest atelier – respectiv reprezentantul României pentru Convenţia Europeană a Peisajului, experţi din cadrul Consiliului Europei( Divizia Patrimoniu Cultural, Peisaj şi Amenajarea Teritoriului), reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor, specialişti din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României, Muzeului Ţăranului Român şi Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti, profesori de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti – poate constitui premisa unor viitoare colaborări în vederea realizării unor proiecte finanţate din fonduri ale Uniunii Europene, proiecte care să pună în valoare mai bine potenţialul turismului ialomiţean.

 

Program vizitare

Luni – Marți : închis
Miercuri – Duminică: 10.00 – 18.00
Casa de bilete se închide la: 17:15

Adresa

Calea Victoriei 12, Sector 3, București 030026, România

Vă invităm să vizitați cele trei mari expoziții permanente – Tezaurul Istoric, Copia Columnei lui Traian și Lapidarium – precum și o serie de expoziții temporare.