Atelier de printare 3D: Crucea Comemorativă a Primului Război Mondial

De 29/05/2017Evenimente

Muzeul Național de Istorie a României continuă seria evenimentelor dedicate comemorării participării României la Primul Război Mondial, print-un atelier de printare 3D. Atelierul este conex expoziției temporare „România în Marele Război” și dedicat micilor pasionaților de Istorie, în preajma Zilei Internaționale a Copilului, dar și celor mari.

Sâmbătă, 3 iunie 2017, în intervalul orar 12:00-16:00, împreună cu partenerii noștri Micro 3D Techlab (Printare 3D Bucuresti), vă invităm la un atelier inedit, în cadrul căruia vom printa 3D o medalie reprezentativă din patrimoniul muzeului: „Crucea Comemorativă a Războiului 1916-1918”.

În deschiderea atelierului, specialiștii muzeului vor prezenta un scurt istoric al distincției, timp în care aceasta va putea fi admirată alături de brevete și fotografii ale celor cărora li s-a conferit medalia. Decorația, inspirată de distincțiile similare franceze și belgiene, a fost instituită în vara anului 1918 pentru a răsplăti militarii și civilii participanți la Marele Război.

* Participarea la activitate se va face pe baza achiziționării biletului de intrare în muzeu: adulți – 10 lei; pensionari – 5 lei; elevi şi studenți – 2,5 lei. La sfârșitul atelierului, veți avea ocazia de a achiziționa replica 3D a Crucii Comemorative.

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 9:00 – 17:00
(program de iarnă)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România