Atelier de pictură “Lumină și culoare de Paști”

De 30/03/2018Evenimente

Sâmbătă, 31 martie 2018, Asociația Fluens, în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, organizează evenimentul “Lumină și culoare de Paști”  din dorința de a marca apropiatele sărbători cu un eveniment educativ și recreativ, dedicat copiilor. Acest eveniment va avea loc în sala „Mihai Viteazul” a Muzeului Național de Istorie a României, între orele 10.30 – 13.30.

Principalii beneficiari vor fi copiii talentați, din familii dezavantajate, incluși în proiectul Asociației Fluens, „Educația învinge sărăcia!” . Alături de ei sunt invitați susținători ai acestora care vor să-și pună în practică simțul artistic.

În cadrul evenimentului se vor organiza ateliere de pictură pe ouă, dar și o mică expoziție a lucrărilor realizate. Alături de copii vor fi voluntari și instructori din cadrul Asociației, precum și educatori muzeali și desenatori artistici din cadrul muzeului.  „Lumina” și „culoarea” vor fi principalii noștri aliați și vom încerca să le captăm în micile noastre obiecte artistice. Acest eveniment ne oferă prilejul de a vorbi cu copiii despre importanța și semnificația sărbătorilor pascale.

După desfășurarea atelierelor, copiii și invitații vor beneficia de un tur gratuit în cadrul muzeului, cu explicații care vor îmbogăți cunoștințele vizitatorilor.
______________________________________________________________________________

Asociația Fluens derulează încă din anul 2013 proiecte prin care sprijină copiii vulnerabili, fie proveniți din centre de plasament, fie din familii sărace.

„Educația învinge sărăcia!” a fost inițiat în anul 2016, vizând creșterea accesului la oportunități educaționale pentru copiii proveniți din familii dezavantajate, care prezintă interes pentru învățătură, care își doresc să evolueze din punct de vedere educațional și să-și valorifice inclinațiile și talentul. Sunt numeroși copii în școli și în comunitate, care trăiesc în condiții foarte grele, totuși nu abandonează școala și se străduiesc să țină pasul cu colegii lor, chiar sa aibă rezultate mai bune, să-și urmeze visele. Proiectul își propune un program educațional complex, de susținere a 50 de copii din familii sărace și din centre, care se luptă din greu pentru a reuși.

Muzeul Naţional de Istorie a României, inaugurat în anul 1972, este una dintre instituţiile reprezentative ale culturii româneşti. Muzeul este adăpostit într-o clădire-monument istoric, denumită în trecut Palatul Poştelor, aflată în cuprinsul vechiului Centru Istoric al Bucureştiului. Clădirea a fost construită între 1894–1899, pe baza planurilor arhitectului Alexandru Săvulescu (1847–1902), având drept sursă de inspiraţie Palatul Poştelor Federale din Geneva.

 

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vară)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România