Ziua Porților Deschise pe șantierul arheologic Sultana-Malu Roșu

De 06/08/2018Evenimente

Muzeul Naţional de Istorie a României în colaborare cu Muzeul Municipiului București, Muzeul Dunării de Jos Călărași, Asociația Română de Arheologie și Primăria Comunei Mânăstirea, organizează luni, 13 august 2018, Ziua Porţilor Deschise pe şantierul arheologic Sultana-Malu Roşu, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi (Ediţia a XVI-a). Evenimentul se va desfășura la Grădinița nr. 1, str. Lehliului, nr. 79, din satul Sultana, com. Mânăstirea, jud. Călăraşi, începând cu ora 10:00.

În intervalul 10:00-13:00, publicul are ocazia de a vizita şantierul arheologic şi de a admira unele dintre cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta. Tot cu această ocazie va avea loc prezentarea rezultatelor proiectului Arhitectură & Arheologie Experimentală (Ediţia a IX-a), în cadrul căruia sunt abordate direcții de cercetare privind arhitectura preistorică, ceramica eneolitică, culegerea și prelucrarea cochiliilor de bivalve. Echipa de implementare a proiectului este rezultatul unui parteneriat între Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului București și Muzeul Dunării de Jos Călărași, cu sprijinul Primăriei Comunei Mânăstirea (jud. Călăraşi) și a Asociaţiei Române de Arheologie, precum și a participării unor specialiști de la Universitatea din București, Institutul de Arheologie “Vasile Pârvan” și Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu”. Proiectul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Muzeul Naţional de Istorie a României și Muzeul Municipiului București.

 

Pentru detalii, vă rugăm să contactați:

Sit arheologic Sultana-Malu-Roșu

Persoană de contact: Cătălin Lazăr

tel. 0757034070, e-mail: lazarc@arheologie.ro

 

Muzeul Municipiului București

Persoană de contact: Theodor Ignat

Tel. 0724111009, e-mail: theodor_ignat@yahoo.com

 

Muzeul Dunării de Jos Călăraşi

Persoană de contact: Valentin Parnic

tel. 0721022631, e-mail: vgumelnita@yahoo.com

 

Alte informații:

http://sultana-archaeology.ro, https://www.instagram.com/sultanaarchaeology/, www.mnir.ro,

http://muzeulbucurestiului.ro/, http://mdj-calarasi.ro, www.arheologie.ro, http://twitter.com/MNIR_,

https://www.facebook.com/MNIRpage, https://www.facebook.com/Sultana-Archaeology,

https://www.facebook.com/MuzeulMunicipiuluiBucuresti/, http://arheologie.ro, https://www.facebook.com/muzeuldunarii.calarasi/, https://www.facebook.com/Asociaţia-Română-de-Arheologie/

Info

Acces muzeu:

Luni – Marți: închis
Miercuri – Duminică: 10:00 – 18:00
(program de vară)

Casa de bilete se închide cu 45 minute înainte de terminarea programului de vizitare.

Adresă:
Calea Victoriei 12
Sector 3, 030026
București
România